horgaszjegyarak

Gyermek jegyet válthat a 14 évnél fiatalabb személy. Amelyik évben betölti a 15. születésnapját, már köteles horgászvizsgát tenni és innentől nem jogosult a díjmentes gyermek állami jegy váltására. Ehhez igazodva gyermek éves jegy kiadását Társaságunk is csak a gyermek állami jegyhez engedélyezi.
Egyébként a gyermek horgásznak 12. életévétől lehetősége van horgászvizsgát tenni. Ha a vizsgát letette, már válthat ifjúsági, vagy akár felnőtt jegyet is (tehát nem kell ezzel feltétlenül megvárnia a 14. életévet.)

Ifjúsági jegyet válthat az a személy, aki horgászvizsgát tett és 18 évnél fiatalabb. Amelyik évben betölti 18. születésnapját, még válthat ifjúsági jegyet.

65 életév feletti jegyet értelemszerűen a 65. életév betöltését követően válthat a horgász.

Turista jegyet kizárólag turista állami jeggyel rendelkező személy válthat. Ez fordítva is igaz, turista állami jeggyel kizárólag turista területi jegy váltható.

Az időszaki jegyek elnevezése mutatja az érvényesség hosszát. A 24 és 72 órás jegyek érvényessége értelemszerűen órában, a 10 napos jegyé pedig napban értendő.

horgaszkartya-kivaltasa-696x436

Horgászkártya megléte

2019.január 1-ét követően minden egyesületi tagságra kötelezett, vagy azt vállaló horgász számára kötelező a regisztráció. A gyermek horgászok számára nem kötelező, de kiváltható a horgászkártya.

Külföldi horgász részére nem szükséges kártya,de a regisztrációt le kell folytatni a személyi azonosító igazolvány képével.


Horgászkártya kiváltása:

A horgászkártya kiváltása kétféle módon történhet. Online a horgaszjegy.hu felületén, illetve offline (személyesen) az egyesületünk értékesítési pontjánál. A horgászengedély 2019 évi kiváltásának feltételéül megszabott kártya igényléséhez személyes adataink megadásán kívül szükség van az adóazonosító jelre, és az adókártya szkennelt, vagy fényképezett példányára. (A MOHOSZ indoklása alapján azért szükséges az adóazonosító jel, mivel ez az egyetlen olyan azonosító szám, amely egyedi és nem változik) .

Ha nincs meg az adókártya, akkor a NAV-tól kell igényelni az adókártyát, illetve annak elkészültéig igényelni kell egy igazolást az adóazonosító jelről. Ezzel az igazolással is regisztrálhatsz és igényelhetsz horgászkártyát, azonban kizárólag személyesen, a regisztrációs pontok valamelyikén.

20160106_121817_crop

Állami jegy: felnőtt ,15 éves kortól 2000 Ft

gyermek 15 éves korig, nyugdíjas 70 év felett 200 Ft

BHSZ és EHSZ tagság 18-70 év között 2200 Ft.

Kezdőoldal , Hírek , Ekkora halat fogtam  Horgászvizsga                                                         Készíti:Ceglédi Sándor           mód.:2018-12-27